lördag 13 juni 2009

Om Mig


För er som inte vet vem jag är och undrar lite kommer här en kort presentation...
Jag föddes den 12 juli 1991 och fick namnet Louise Ljungdahl. Några få år senare fick jag smeknamnet Lollo vilket jag lika ofta hör som mitt vanliga namn numera.
Tog studenten den 11 juni 2010 från Samhälle-språk och min underbara klass. En vecka efter studenten kommer jag och fyra vänner ta våra väskor, bikinis och solglassögon med oss på ett flyg (min första flygresa) till Turkiet för att fira att vi aldrig mer behöver gå i skolan om vi inte vill.

För bara två år sen när jag började gymnasiet var jag så avundsjuk på alla som visste vad de ville bli och vad de skulle göra efter skolan men på utbildningsmässan i tvåan fick även jag svar på frågan "vad ska du göra efter gymnasiet". Jag skulle åka som au pair till USA med Cultural Care. Jag skickade in min ansökan i början av 2010 och i mitten av februari blev jag godkänd. Knappt en vecka efter fick jag min första match och fullkomligt älskade den men på grund av strul med deras nuvarande au pairs hemresa fick den familjen gå till någon annan. Strax därpå dök en ny familj upp på min inloggninssida och en månad efter var det bestämt, från och med sommaren 2010 kommer jag befinna mig i Dresher, PA hos en ensamstående mamma vid namn Ellen och hennes sexåriga dotter Olivia.

När det ännu en gång var dax för utbildningsmässan, då i trean, tänkte jag att det kan ju vara kul att strosa runt men har ju redan bestämt vad jag ska göra. Mer än kul blev det. Efter en dag på mässan bestämde jag och min vän Emmie att vi skulle läsa Hotel Management i Sidney! Så i slutet av sommaren 2012 kommer jag än en gång åka ifrån mitt hemland och utöva mina engelska kunskaper i en helt ny miljö.

För övrigt är jag inte specielt intressant. Jag älskar att resa även om jag har hållit mig till granländerna än så länge. Jag älskar att se nya platser och lära mig känna nya människor. Jag har ingen speciel hobby och är inte särskilt bra på något. Det ända annorlunda jag kan "skryta" om är mitt intresse för asien och dess musik, kultur och filmer/serier. Många tycker jag är konstig för detta men för de har jag bara en sak att säga: Jag är konstig, get used to it ;)

1 kommentar:

Louise Pettersson Eld sa...

Oj jag hade ingen aning om att du hade sidney på kartan efter USA. Det låter ju jätte roligt! :D