lördag 2 juli 2011

UNIVERSAL STUDIOS, ORLANDO, FLORIDA... dag 1

Vi kommer av flyget, hittar en taxi och kommer helt felfritt fram till Universal Studios. Går förbi hela biljettkön och direkt till där man gick in. Fick ge vårat fingeravtryck vilket kändes så amerika, haha. Var dock antagligen till skåpen man kunde hyra, för att få ut din väska var du tvungen att scanna ditt fingeravtryck och är det inte samma som när du lade in väskan får du inte ut den ;) Smart ändå :P

Vi styrde ju dock snabbt våra steg till The Wizarding World of Harry Potter. Gick förbi Seuss Land och The Lost Continent för att komma ditt, så klart så skullde det ju vara ANDRA SIDAN av ingången... MEN DET VAR AMAZING. Herregud. Jag kan typ dö efter denna upplevlesen. Hogwarts, Zonko's, Honeyduke's, Ollivander's, Deverish & Bangs. Vi tog oss dock snabbt till Hogwarts då vi hört kön till attraktionen som var där var lång. Stod 90 min men det var inte så farligt. Kön rörde på sig hela tiden. Kändes som den aldrig skulle ta slut dock :P När man väl kom in i slottet... magiskt! Det första riktiga rummet man kom in i var Dumbledor's kontor och ett hologram med Dumbledor spelades och det såg såååå verkligt ut, helt sjukt. Nästa rum dök Harry, Hermione och Ron upp och fick det att snöa, vi gick förbi talande tavlor, den tjocka damen och sorteringshatten, sen kom vi till själva riden: Harry Potter and the Forbidden Journey.



AAAAMAZING. Man flög runt, var med i en quidditch match, fajtades med dementorer, var i den förbjudna skogen. mötte en drake. Sjukt var det. Petra och jag åkte två gånger... kunde inte låta bli, haha. Åkte en annan attraktion där, Dragon Challenge. Vad jag älskade med köerna var att man gick förbi hela Harry Potter världen medan man väntade. Man gick förbi tälten som Harry väntade i medan han skulle möta sin drake. när man kom fram fick man välja drake, Hungarian Horntail eller Chinese Fireball. Både ridesen gick likadant men spegelvänt så ibland blev man fan rädd man skulle åka in i de andra. Sjukt rolig dock. Vi gav oss efter 3-4 åkturer då det var så kort kö :P Klockan började nu närma sig 2, alltså hade vi varit hos Harry i 4 timmar och vi kände vi kunde ta en pause, dock inte utan att prova ne Butterbeer, som var kanske lite väl söt men god! Skummet uppepå växte helatiden så det aldrig tog slut :P



Vi gick då in to the world of Jurassic Park. Åkte en vatten ride som var lite smått intressant men ganska tråkig tills vi kom in till the danger zone! Blev läskigt och sista biten svishade vi ner ganska stuprakt och slpashade i vattnet, fett lätt väntetiden för det fallet, haha. Sedan kände vi det var matdax och efter det försökte vi åka the most epic flumbrider everrr... men den stängde ner när vi kommit halvvägs i kön så vi gav upp. Såg vi tog oss till Spiderman igen.. vilket var lite som den på hogwarts... fast mycket häftigare! Storfavorit där ja! Fick se en parad av superhjältar när vi kom ut, mest från X-Men. TROR vi körde Hulken som med var sjukt epic efter det. Massa skrikande DÄR ja!



Klockan började nog närma sig 5 eller något och vi tog oss tillbaka till Harry Potter land och göra våra in köp. Vi besämde oss ganska snabbt att skippa Zonko's och Honeyduke's, inte billigaste stället att shoppa på men en trollstav skulle vi ha och stälde oss en en väldigt lång kö in till Ollivander's. Efter mycket gnäll var det vår tur att komma in. Såg inte riktigt ut som i filmerna men helt okej. Tråkigt att de bara valde en (en liten tjej så klart ._.) som fick bli vald av en stav... jag och Petra blev lite ledsna faktiskt men häftigt att se ändå :D Vi köpte oss både en finfin stav... likadan dock, Var liksom den som var snyggast, no question's asked. Synd att det är Draco's mammas stav bara, haha. Vi började fatta att det var dax att börja dra oss hem. Tog dock ett stop vid EN vatten ride till. Den däck grejjen som finns på Liseberg typ... fast MYCKET värre. Man blir ju lite småblött på Lise.... här blir man DYNGSUR. Svin kul dock! Vi åkte nog 3 eller fyra gånger... sen var vi blöta... och parken stängde så vi tog oss plaskande med hjälp av en väldigt trevlig taxi chaffis till hotellet, som var perfekt för lilla oss med god och billig Pizza, haha.

Inga kommentarer: